Paus Franciscus lauwert drie Gravenaren

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Paus Franciscus lauwert drie Gravenaren

Berichtdoor Henk-Willem » 01 Dec 2015, 11:11

Paus Franciscus heeft drie vrijwilligers van de H. Elisabethparochie (Escharen, Gassel, Grave en Velp) een hoge kerkelijke onderscheiding toegekend. Aansluitend aan de Allerheiligenviering reikte pastoor René Aarden de versierselen uit aan de totaal verraste Gravenaren.

Jan Lamers is 68 jaar actief voor de kerk. Al in 1947 werd hij lid van het jongenskoor, elf jaar later van het mannenkoor. Meerdere jaren was hij eveneens reservedirigent. Toen pastoor Broekman een kinderkoor oprichtte in 1968 werd Jan daarvan de dirigent. Ook buiten Grave heeft hij voor koren gestaan, zoals in Cuijk en Katwijk. In de periode 1980-1987 dirigeerde hij het gemengd koor Christus' Hemelvaart. Kort daarna trad hij toe tot het Herenkoor van Rinus Rijk. Sinds 1990 - dit jaar dus 25 jaar! - is Jan Lamers de beheerder van de H. Elisabethkerk. Dit betreft onder andere de uitvoering van de restauratie en het onderhoud alsook toezicht op het cultureel erfgoed. Jan organiseert de maandelijkse open zondagen, de jaarlijkse Open Monumentendagen en andere activiteiten in de middeleeuwse kapittelkerk. Voor deze en andere verdiensten ontving Jan uit handen van de pastoor de onderscheiding "Pro Ecclesia et Pontifice".

Mari Michels is een toonbeeld van trouw en bescheidenheid. Maar inmiddels is hij 45 jaar koster in Grave. Eerst van de voormalige Christus' Hemelvaartkerk en, sinds deze sloot, is hij 'hoofdkoster' van de Sint-Elisabethkerk. Op de achtergrond zorgt Mari ervoor dat alles op rolletjes loopt. Ondanks zijn drukke werkzaamheden als mantelzorger, actief lid van de KBO en vrijwilliger in Catharinahof, staat Mari dagelijks klaar voor de parochie. In de afgelopen jaren is de Kerk enorm veranderd en heeft hij veel pastoors, met ieder hun eigen wensen en gebruiken, gediend. In al die jaren heeft Mari meebewogen, trouw aan zijn geloof en zijn dienstwerk. Voor deze en andere verdiensten ontving Mari zondag uit handen van de pastoor de onderscheiding "Pro Ecclesia et Pontifice".

Hans Alkemade, op dit moment bestuurslid 'communicatie', is al tientallen jaren op verschillende plaatsen en in diverse parochies verspreid over het land actief voor de Kerk. Of het nu parochie-opbouw, catechese, liturgie of oecumene betrof, hij deed (en doet!) het graag en goed. Toen hij jaren geleden vanuit het westen des lands terugkeerde in dit deel van Brabant, stond hij pastoor Jacques Janssen met raad en daad bij toen deze begon aan een 'pastorale eenheid' onder een gezamenlijk bestuur. Hans speelde een onmisbare rol in de totstandkoming van de samenwerking tussen de toenmalige parochies van Escharen, Gassel, Grave en Velp. Tot op de dag van vandaag gáát hij voor dat éne clubgevoel, het elkaar leren kennen en over de oude parochiegrenzen heen ontmoeten. De parochietijdschriften "Emmaüs bij U Thuis" en later "Ons Elisabeth Blad" zouden zonder hem geen succes zijn. Hans is altijd bereid een helpende hand toe te steken en weigert het werk niet. Voor deze en andere verdiensten ontving Hans uit handen van de pastoor op Allerheiligen de onderscheiding "Bene Merenti".

BRON: http://www.arenalokaal.nl/arena/nieuws/ ... gravenaren
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “"Bene Merenti" en "Pro Ecclesia et Pontifice"”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast