Pauselijke onderscheiding voor bestuurslid

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2571
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Pauselijke onderscheiding voor bestuurslid

Berichtdoor Henk-Willem » 26 Okt 2014, 15:13

Pauselijke onderscheiding voor bestuurslid Marga van de Plasse van Bonifaciusparochie in Kwadendamme

KWADENDAMME - Bestuurslid Marga van de Plasse van de Bonifaciasparochie in Kwadendamme heeft zondagochtend de Pro Ecclesia et Pontifice ontvangen, de hoogste pauselijke onderscheiding voor leken.
De onderscheiding werd haar tijdens de dienst opgespeld door deken-vicaris Paul Verbeek van het bisdom Breda.

Voorzitter Sjaak Uitterhoeve van het parochie kernbestuur H. Bonifacius Kwadendamme haalde de vele verdiensten van Van de Plasse aan. "Zonder uitzondering zal iedereen die weet wie Marga is, wat Marga gedaan heeft en wat Marga nog altijd doet en wat Marga hopelijk nog lang blijft doen voor onze Bonifaciusparochie, vinden dat die onderscheiding meer dan op zijn plaats is", zei hij. Uitterhoeve roemde haar bindend vermogen, "haar grote kracht". Van de Plasse begon in 1979 met het notuleren van de parochievergaderingen, nadat pastoor Piet van Bilzen haar daartoe bereid had gevonden. Vanaf 1990 nam ze de hele administratie van de parochie op zich. Daar kwamen gaandeweg steeds meer activiteiten bij, zoals onder meer het geven van godsdienstles, initiëren en begeleiden van vele werkgroepen, begeleiding van communicanten en vormelingen, het zijn van in- en extern contactpersoon, bedenker van het bed en broodje, initiatiefnemer van tal van themavieringen, intensieve betrokkenheid bij het in de markt zetten van het Bonifaciusbier, het onderhouden van contacten met de omliggende PKN-kerken en mede-oprichter van de processie. Daarnaast bekleedt Van de Plasse nog talloze maatschappelijke functies, onder meer in de Borselse gemeenteraad als fractievoorzitter van het CDA en in het bestuur van de gefuseerde basisscholen SKOP.

Behalve Van de Plasse en haar echtgenoot steekt ook bijna haar hele verdere familie op Kwadendamme al lange tijd veel energie in de parochie.

BRON: pzc.nl
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “"Bene Merenti" en "Pro Ecclesia et Pontifice"”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten