Bisschop verrast zuster André met pauselijke onderscheiding

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Bisschop verrast zuster André met pauselijke onderscheiding

Berichtdoor Henk-Willem » 20 Jul 2014, 21:19

SPAARNDAM - Precies vijftig jaar geleden besloot zuster André Lemmers toe te treden tot de orde van de zusters Franciscanessen. Tien jaar later ging zij in het missiewerk in Indonesië. Iets wat zij inmiddels dus veertig jaar doet. Voor haar werk met name de zorg voor minderbedeelden heeft Paus Franciscus besloten Zuster André de versierselen behorende bij Pro Ecclesia et Pontifice toe te kennen.

In de parochiekerk van Sint Jacobus de Meerdere in Haarlemmerliede werd op 4 mei een eucharistieviering gehouden waarin het 50-jarige jubileum van zuster André Lemmers werd gevierd. In deze bijeenkomst legde zuster André opnieuw haar gelofte als non af. Deze dienst werd geleid door hulpbisschop Monseigneur J. Hendriks.

Een verrassing voor zuster André was dat zij tijdens deze dienst de hoogst mogelijke pauselijke onderscheiding zou ontvangen. Duidelijk geëmotioneerd nam zij de onderscheiding in ontvangst uit handen van de bisschop. In haar dankwoord liet zij horen wie zij was: een gedreven, krachtige vrouw die haar leven in dienst van de kerk en haar geloof had gesteld.

Monseigneur Hendriks vertelde in zijn toespraak dat zuster André in de eerste jaren allerlei opleidingen had gevolgd onder andere op gebied van elektriciteit en timmerwerk. Toen zij besloot om missiewerk te gaan doen kwamen deze opleidingen goed van pas. Zij kwam terecht in een tehuis van de stichting Yayasan Sinar Pelangi in Jakarta, Indonesië.

Dat werd haar tehuis. Lichamelijk gehandicapte kinderen worden hier opgevangen. Zij worden geholpen en gesteund op medisch gebied maar krijgen ook allerlei opleidingen, waardoor zij op latere leeftijd normaal kunnen functioneren. Om het werk van Zuster André mogelijk te maken heeft de Stichting Yayasan Sinar Pelangi een rekening in Nederland.

BRON: http://www.dichtbij.nl/
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “"Bene Merenti" en "Pro Ecclesia et Pontifice"”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast