Twee pauselijke onderscheidingen in Brielle

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Twee pauselijke onderscheidingen in Brielle

Berichtdoor Henk-Willem » 20 Jul 2014, 20:34

BRIELLE - Tijdens de Nationale Bedevaart naar het Heiligdom van de HH. Martelaren van Gorcum te Brielle, 12 juli, overhandigde Mgr. J.H.J. van den Hende, bisschop van Rotterdam, namens de Heilige Vader, Paus Franciscus, de pauselijke onderscheiding 'Pro Ecclesia et Pontifice' aan mevrouw H. Kester en de pauselijke onderscheiding 'Bene Merenti' aan de heer J. ten Berge.

Verdiensten
Mevrouw Kester ontving deze pauselijke onderscheiding als waardering voor haar grote verdiensten voor Kerk en Samenleving, in het bijzonder voor de Bedevaartskerk HH. Martelaren van Gorcum te Brielle. Mevrouw Kester maakt als vrijwilligster reeds jarenlang deel uit van de Bisschoppelijke Brielse Commissie. Deze commissie draagt zorg voor het behoud en bevordering van het bedevaartsoord. Voor vele pelgrims verzorgt zij het gehele jaar door ontvangsten en rondleidingen in het bedevaartsoord.

Parochie
De heer Ten Berge ontving de pauselijke onderscheiding als waardering voor zijn buitengewone inzet voor de Rooms-Katholieke Kerk, in het bijzonder voor de Bedevaartskerk HH. Martelaren van Gorcum en voor zijn vele taken en verantwoordelijkheden voor de parochie in Brielle. In de Bedevaartskerk is hij als vrijwilliger actief en maakt zich met name verdienstelijk als beheerder. Ook de heer Ten Berge maakt deel uit van de Bisschoppelijke Brielse Commissie en bevordert met verve de aandacht voor de Bedevaartskerk in binnen- en buitenland.

Mgr. Van den Hende sprak woorden van dank en appreciatie voor wat zij beiden betekenen voor het Heiligdom, dat in de afgelopen jaren is gerestaureerd en zich mag verheugen in een nog steeds groeiende belangstelling.

BRON: http://www.dichtbij.nl/
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “"Bene Merenti" en "Pro Ecclesia et Pontifice"”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast