Pauselijke onderscheiding voor Margriet Siebers uit Grave

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Pauselijke onderscheiding voor Margriet Siebers uit Grave

Berichtdoor Henk-Willem » 09 Mar 2014, 15:47

GRAVE - Franciscus I - de paus van de armen, behoeftigen, caritas, dienstbaarheid en eenvoud – heeft Margriet Siebers-Leurs uit Grave zondag de kerkelijke onderscheiding 'Pro Ecclesia et Pontifice' toegekend.

Hij eert daarmee de trouwe dienstbaarheid van Margriet Siebers aan God en haar naasten.

Versierselen
Pastoor Aarden heeft Siebers de versierselen op het einde van de jaarlijkse carnavals-mis in de Graafse Sint Elisabethkerk opgespeld. Carnaval is het katholieke volksfeest dat de samenleving op z'n kop zet. In de dagen voor Aswoensdag, het begin van de vastentijd voor Pasen, wordt de maatschappij volledig omgegooid in een soort spothiërarchie. Een tijdelijke vorst spreekt (spot-)recht en draagt het volk op zich los te gedragen. De nar is burgemeester, de burgemeester is nar. Juist daarom is Siebers met carnaval verrast. Zij die altijd in de schaduw opereert en nooit voor het voetlicht treedt, is in het zonnetje gezet.

Afgesjouwd
Gedurende tientallen jaren stelt Margriet Siebers haar talenten ten dienste van de gemeenschap. Ze heeft heel wat afgesjouwd voor talloze mensen. Zo heeft zij haar sporen verdiend bij de Kapucijnen, in het oude Maaszicht en het huidige Catharinahof, voor de stichting 'Kinderfolklore' en andere Graafse organisaties.

BRON: De Gelderlander
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “"Bene Merenti" en "Pro Ecclesia et Pontifice"”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten