Pauselijke onderscheiding voor Gerard van Gestel

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2538
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Pauselijke onderscheiding voor Gerard van Gestel

Berichtdoor Henk-Willem » 23 Dec 2013, 19:39

DEN DUNGEN - Op zondag 24 november heeft pastor van Beurden tijdens de hoogmis van 10 uur de heer Gerard van Gestel van het Gemengd Koor verrast met de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice.

Gerard is al vijftig jaar een zeer trouw lid van het koor, die zelden een repetitie overslaat. Ook bij rouwdiensten is Gerard een zeer trouw koorzanger, die als bas een belangrijke ondertoon laat horen.

Nooit doet men vergeefs een beroep op hem en ieder jaar is hij ook van de partij bij het opbouwen van de kerststal. Moet er een tent mee opgezet worden voor het parochiefeest, dan is Gerard er bij. Pastor van Beurden was dan ook heel trots dat hij de versierselen behorende bij de onderscheiding mocht opspelden.

Na de mis, tijdens een gezellige bijeenkomst van familie en andere koorleden op de pastorie, speldde de pastor nog een bronzen Jacobusspeld van verdienste op bij Jeanne van Kreij.

Jeanne is ruim 12 ½ jaar lid van het Gemengd Koor, waar zij met haar prachtige sopraanstem een belangrijke bijdrage levert aan de uitgevoerde missen en gezangen. Daarnaast heeft Jeanne zich nog jaren ingezet als lid van het kerkbestuur en tevens als lid van diverse werkgroepen. Danig ontroerd lieten de jubilarissen zich deze huldiging welgevallen.

BRON: http://www.deweekkrant.nl/
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “"Bene Merenti" en "Pro Ecclesia et Pontifice"”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast