Pauselijke onderscheidingen voor twee vrijwilligers

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Pauselijke onderscheidingen voor twee vrijwilligers

Berichtdoor Henk-Willem » 12 Aug 2013, 19:38

Pauselijke onderscheidingen voor twee vrijwilligers Emmausparochie Uithoorn

Tijdens een druk bezochte viering werden zondag 11 augustus twee parochianen bijzonder in de schijnwerpers geplaatst vanwege het vele werk voor de vroegere parochies van de Schans en de Burgt en nu de Emmausparochie. Na de verkondiging door de voorganger nam de vice-voorzitter van het Parochiebestuur het woord. Hij memoreerde dat eigenlijk Pastor Woolderink deze morgen graag de onderscheidingen had uitgereikt, maar dat hem dat helaas niet meer was gegeven. Hij had nog kunnen instemmen met de voorgedragen personen en vond het twee echte vrijwilligers.

Hierna werden de activiteiten van Mevrouw Tineke Beuse toegelicht. Al ruim 40 jaar is zij actief op meerdere terreinen: de parochieraad, de kindernevendiensten de vieringen op donderdagmorgen en het voorbereiden van bijzondere vieringen. Daarnaast was ze actief bij de Zonnebloem en toen de kinderen jonger waren op Alkwin. En ze blaast ook haar partijtje mee bij KNA. Reden genoeg om haar voor te dragen voor de onderscheiding Pro Ecclesdia et Pontifice. Hierna werd bij Tineke de onderscheiding opgespeld en kreeg zij de bijbehoren oorkonde.

Ook voor de tweede vrijwilliger die voor een onderscheiding in aanmerking is gekomen kan een hele lijst worden gemaakt van al zijn werkzaamheden. Het gaat om een echte Uithoorner stelde van Bemmelen. Bart Verhaar begon als misdienaar in de parochie van sint Jan, werd er akoliet en collectant. Maar hij was ook lid van het parochiebestuur van die parochie en van de Parochiele Caritasinstelling. Al jaren zet hij zich in voor de EHBO en via de sport van de kinderen bij AKU is hij ook langs de athletiekbaan te vinden . De laatste jaren zet hij zich in voor de financiele commissie van de Emmausparochie en maakt deel uit van het PCI-Bestuur. Zeker de afgelopen jaren was bestuursverantwoordelijkheid dragen lang niet altijd eenvoudig. Ook bij hem werd de onderscheiding opgespeld en ook hij ontving de oorkonde. Een lange rij mensen stelde zich na de viering op om de beide mensen te feliciteren met hun onderscheiding en er werd in het Trefcentrum geanimeerd koffie gedronken als afsluiting.

BRON: 0297-online.nl
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “"Bene Merenti" en "Pro Ecclesia et Pontifice"”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten