Pauselijke onderscheiding voor Piet Althuizen

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Pauselijke onderscheiding voor Piet Althuizen

Berichtdoor Henk-Willem » 08 Jan 2013, 22:38

Dhr. P. Althuizen heeft op zondag 6 januari tijdens de eucharistieviering, uit handen van pastor van der Meijden, de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice mogen ontvangen.

Piet Althuizen is gedurende meer dan 52 jaar in allerlei functies actief voor onze geloofsgemeenschap. Vanaf 1960 heeft Piet als onderwijzer, en later als hoofd van de RK Basisschool,zich op vele manieren ingezet, om onze katholieke geloofsovertuiging over de brengen op de leerlingen. Hij begeleide kinderen op weg naar hun eerste H. Communie en H. Vormsel.

Piet was dirigent van kerkkoor in Venhorst en Boekel en van het kinderkoor in onze parochie te Sint Hubert. Piet is al meer dan 25 jaar actief in de liturgiegroep en lid van de parochieraad. Hij is voorganger bij avondwake, en bij afwezigheid van onze pastor, gaat Piet voor bij woord- en communiediensten.
Alsof dit niet genoeg is, hij is ook nog als vrijwilliger betrokken bij het onderhoud van onze begraafplaats.
Naast deze werkzaamheden voor de parochie, is Piet, vanaf de oprichting actief bij de heemkundekring in ons dorp , waarbij de historie van onze parochie een belangrijk aandachtspunt is. Tevens is hij door weer en wind actief, bij het bezorgen van de maaltijden voor onze oudere medemensen.

BRON: http://www.sthubert.nu
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “"Bene Merenti" en "Pro Ecclesia et Pontifice"”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast