Franse politiehond krijgt hoogste Britse onderscheiding

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Franse politiehond krijgt hoogste Britse onderscheiding

Berichtdoor Henk-Willem » 01 Mar 2016, 19:21

De Franse politiehond Diesel die bij een inval in Saint-Denis omkwam, krijgt de hoogste Britse onderscheiding voor dieren. Diesel werd enkele dagen na de aanslagen in Parijs doodgeschoten door de terroristen die zich in het huis bevonden.

De onderscheiding, de PDSA Dickin Medal is tijdens de Tweede Wereldoorlog in het leven geroepen door Maria Dickin. Zij wilde met de onderscheiding dieren eren die belangrijk werk tijdens de oorlog verrichtten. De Dickin Medal wordt vergeleken met het Victoria Kruis, de hoogste militaire onderscheiding.

In totaal zijn sinds de invoering van de oorkonde tientallen dieren onderscheiden: 30 honden, 32 postduiven, 3 paarden en een kat. Meerdere postduiven kregen de medaille omdat ze in de Tweede Wereldoorlog berichten overvlogen van Groot-Brittannië naar bezet Europa, onder meer naar het bezette Nederland.

#jesuischien
De 7-jarige Mechelse herder werd op 18 november het appartement in Saint-Denis ingestuurd om te controleren of de kust veilig was. "Ik verloor hem uit het oog toen hij een andere kamer in liep", zegt zijn begeleider. "Toen barstte het geweervuur weer los."

De dood van de hond maakte veel los. Zo was de hashtag 'je suis Chien' (ik ben een hond) kort na de dood van Diesel trending op Twitter en bood Rusland Frankrijk een nieuwe hond aan. De puppy werd vernoemd naar een held uit een Russische folklore: Dobrynya.

The Sun had opgeroepen om Diesel een medaille te geven en was een brievencampagne gestart. Tijdens een speciale ceremonie volgend jaar zal Diesel postuum geëerd worden.

Diesel.jpg


BRON: http://nos.nl/artikel/2077547-franse-po ... iding.html
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Onderscheidingen aan dieren”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast