Hoge Navo Onderscheiding voor Nederlandse officier

Gebruikersavatar
Roel
Moderator
Berichten: 2508
Lid geworden op: 12 Jun 2007, 07:42
Locatie: -Limburg-
Contact:

Hoge Navo Onderscheiding voor Nederlandse officier

Berichtdoor Roel » 19 Okt 2007, 12:03

Luitenant-kolonel Marcel Grisnigt heeft op donderdag 18 oktober in Den Haag de NATO Meritorious Service Medal ontvangen uit handen van de Commandant der Strijdkrachten, generaal Dick Berlijn.

Grisnigt krijgt de medaille vanwege zijn uitzonderlijke prestaties als operationele planner in het hoofdkwartier van ISAF in Afghanistan. Zijn Britse commandant droeg hem voor bij de secretaris-generaal van de NAVO, Jaap de Hoop Scheffer.

Grisnigt zorgde voor operatieplannen waarin het optreden van ISAF en Afghaanse Veiligheidseenheden op meerdere terreinen werd gebundeld. Hij stemde de plannen af met vele gouvernementele en niet-gouvernementele partijen. Dit sluit aan op de door Nederland beoogde brede benadering, de zogeheten ‘Comprehensive Approach’. Zijn inzet leidde tot succes tijdens uitgevoerde operaties, en zette bovendien een nieuwe standaard voor toekomstige operaties.

Overste Grisnigt werkt momenteel bij de afdeling Operationeel Beleid van de Defensiestaf in Den Haag aan de verdere ontwikkeling van de ‘Comprehensive Approach’.

Recentelijk heeft ook kapitein ter zee Both, werkzaam in Napels de NATO Meritorious Service Medal ontvangen.

De NAVO-medaille wordt sinds 2003 uitgereikt aan medewerkers die in de uitoefening van hun werk op vallen wat betreft initiatief, toewijding en leiderschap.


Bron: Mindef
Heeft u informatie over items uit mijn collectie? Neem dan contact met mij op..
Lid van SRO en OMSA

Terug naar “Internationale organisaties”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten