Pagina 1 van 1

Joodse onderscheiding voor Broeders van de Christelijke Scholen

Geplaatst: 07 Jul 2017, 14:48
door Henk-Willem
De Broeders van de Christelijke Scholen hebben tijdens WO II meer dan veertig joodse kinderen gered.

Het Sint-Josefscollege/Instituut De Merode in Rome is deze week door de Raul Wallenbergstichting met een medaille onderscheiden als Huis van Leven. Het college van de Broeders van de Christelijke Scholen dankt de eer aan het feit dat het college tijdens de Tweede Wereldoorlog minstens veertig joden van de nazivervolging heeft gered. Ook de toenmalige directeur van het college, Sigismondo Ugo Barbano, was aanwezig.

De huidige directeur van het college, Alessandro Cacciotti, huldigde de moed van de directeur en andere broeders van het college, die vanuit het charisma van de congregatie met zijn gastvrijheid, solidariteit en zorg voor de mensen tientallen kinderen redden. Dat charisma proberen wij vandaag nog steeds voort te zetten.

De directeur bemerkt nog dat de vriendschap en goede relatie met de joodse gemeenschap in Rome nog steeds bestaat: Nog steeds bezoeken vele joodse leerlingen, van wie ook de ouders hier school liepen, ons college. Onze opvoedkundige opdracht maar ook onze vriendschap en het wederzijdse respect wordt voortgezet.

Cacciotti herinnerde er tot slot aan dat het college van de Broeders van de Christelijke Scholen in Rome eerder ook al de titel rechtvaardige der naties van het Yad Vashem Holocaustmonument in Jeruzalem heeft ontvangen.

De Broeders van de Christelijke Scholen hebben tijdens WO II meer dan veertig joodse kinderen gered. Het Sint-Josefscollege/Instituut De Merode in Rome is deze week door de Raul Wallenbergstichting met een medaille onderscheiden als Huis van Leven. Het college van de Broeders van de Christelijke Scholen dankt de eer aan het feit dat het college tijdens de Tweede Wereldoorlog minstens veertig joden van de nazivervolging heeft gered. Ook de toenmalige directeur van het college, Sigismondo Ugo Barbano, was aanwezig. De huidige directeur van het college, Alessandro Cacciotti, huldigde de moed van de directeur en andere broeders van het college, die vanuit het charisma van de congregatie met zijn gastvrijheid, solidariteit en zorg voor de mensen tientallen kinderen redden. Dat charisma proberen wij vandaag nog steeds voort te zetten. De directeur bemerkt nog dat de vriendschap en goede relatie met de joodse gemeenschap in Rome nog steeds bestaat: Nog steeds bezoeken vele joodse leerlingen, van wie ook de ouders hier school liepen, ons college. Onze opvoedkundige opdracht maar ook onze vriendschap en het wederzijdse respect wordt voortgezet. Cacciotti herinnerde er tot slot aan dat het college van de Broeders van de Christelijke Scholen in Rome eerder ook al de titel rechtvaardige der naties van het Yad Vashem Holocaustmonument in Jeruzalem heeft ontvangen.

BRON: https://www.kerknet.be/kerknet-redactie ... ke-scholen