Eerbetoon voor hulp joodse onderduikster

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Eerbetoon voor hulp joodse onderduikster

Berichtdoor Henk-Willem » 28 Mei 2015, 19:15

NIEUWDORP - Marinus Bierens en Jocamina Johanna Bierens-Bal uit Nieuwdorp krijgen vrijdag postuum een onderscheiding van het joodse herdenkingsinstituut Yad Vashem in Jeruzalem.

Vanaf 1942 was de boerderij van het echtpaar Bierens het onderduikadres van Martine Cohen, de 4-jarige dochter van het uit Middelburg afkomstige gezin Cohen-Spruit. Haar vader Emile Cohen was in december 1940 vanwege zijn joodse afkomst ontslagen als leraar in Middelburg. Cohen en zijn vrouw doken in 1942 onder in de buurt van Alkmaar. In de zomer van 1945 werd Martine herenigd met haar ouders.

Eremuur
De families Bierens en Cohen bleven bevriend. Zoon Cornelis Bierens diende bij Yad Vashem een verzoek in tot erkenning van zijn overleden ouders als niet-joodse helpers van het joodse volk. Hun namen worden bijgeschreven op de eremuur van de Tuin der Rechtvaardigen in Jeruzalem en Cornelis Bierens neemt vrijdag uit handen van de Israëlische ambassadeur de Yad Vashem-onderscheiding in ontvangst in het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp.

BRON: http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/e ... -1.4952768
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Israël (Yad Vashem)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast