Yad Vashem postuum voor Hilversumse echtparen

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Yad Vashem postuum voor Hilversumse echtparen

Berichtdoor Henk-Willem » 18 Feb 2011, 17:52

HILVERSUM - Aan twee Hilversumse echtparen is in Israël postuum de Yad Vashem-onderscheiding toegekend. Ze hebben in de oorlog een Joods leven gered. Een dochter en een kleindochter van beide echtparen nemen de versierselen woensdag in ontvangst. Prominent aanwezig is daarbij het meisje van toen, dat in Hilversum twee onderduikadressen had.

,,Ik mag heel graag feestjes organiseren’’, vertrouwt de 98-jarige Sara Tromp-Frank het bezoek toe. Ze heeft duidelijk voorpret. ,,Er komen wel honderd mensen.’’ Ze woont tweehoog in de Bronckhorststraat in de Amsterdamse wijk Oud-Zuid, nabij het Concertgebouw. Met de traplift kan ze naar beneden en naar boven. Vóór haar staat op de huiskamertafel de laptop die ze gebruikt heeft om de uitnodigingen voor woensdag de deur uit te doen. Af en toe checkt ze binnenkomende mail. Rechts van haar is de fax, links de rollator onder handbereik.
De hoogbejaarde Amsterdamse is, zo zal duidelijk zijn, van deze tijd. Ze is erg gelukkig dat de hoge onderscheidingen, die ze voor haar Hilversumse ’redders van toen’ heeft aangevraagd, eindelijk zijn gearriveerd zodat ze kunnen worden uitgereikt. Eerbetoon aan twee echtparen die er niet meer zijn, maar die vertegenwoordigd worden door een inmiddels zelf bejaarde dochter en een kleindochter. De plechtigheid vindt woensdag plaats in de sociëteit Arti et Amicitiae aan het Rokin.

BRON: De Gooi- en Eemlander
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Israël (Yad Vashem)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast