Erepenningen Menslievend Hulpbetoon uitgereikt aan Amsterdamse helden

Gebruikersavatar
officier
Berichten: 489
Lid geworden op: 09 Apr 2010, 10:09

Erepenningen Menslievend Hulpbetoon uitgereikt aan Amsterdamse helden

Berichtdoor officier » 29 Mar 2016, 10:25

Op 24 maart hebben de volgende personen een bronzen Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon uitgereikt gekregen uit handen van burgemeester Van der Laan van de gemeente Amsterdam:

    de heer R. Abrahams, wonende te Amsterdam
    de heer R. Bosch, wonende te Naarden
    de heer R. Kentie, wonende te Amsterdam
    de heer W. Mol, wonende te Amsterdam

De heren hebben deze erepenning ontvangen voor hun bijzondere en moedige optreden met gevaar voor eigen leven tijdens een incident op 9 februari 2016, waarbij een auto te water raakte op de Sloterkade te Amsterdam. Zij zijn achter de auto aan gesprongen, wisten met stenen de ruiten van de auto in te slaan en hebben bijgedragen aan het redden van de bestuurder en haar kind voordat de auto zonk.

Bron: Rijksoverheid.nl
"Weapons are an important factor in war, but not the decisive one; it is man and not materials that counts"

Gebruikersavatar
officier
Berichten: 489
Lid geworden op: 09 Apr 2010, 10:09

Re: Erepenningen Menslievend Hulpbetoon uitgereikt aan Amsterdamse helden

Berichtdoor officier » 29 Mar 2016, 10:28

officier schreef:De heren hebben deze erepenning ontvangen voor hun bijzondere en moedige optreden met gevaar voor eigen leven tijdens een incident op 9 februari 2016, waarbij een auto te water raakte op de Sloterkade te Amsterdam. Zij zijn achter de auto aan gesprongen, wisten met stenen de ruiten van de auto in te slaan en hebben bijgedragen aan het redden van de bestuurder en haar kind voordat de auto zonk.
Bijzonder snel handelen van de gemeente Amsterdam en het Kapittel voor de Civiele Orden. Goed dat dit zo snel is opgepakt.
"Weapons are an important factor in war, but not the decisive one; it is man and not materials that counts"

Rogier
Berichten: 153
Lid geworden op: 18 Aug 2008, 06:05
Locatie: Amsterdam

Re: Erepenningen Menslievend Hulpbetoon uitgereikt aan Amsterdamse helden

Berichtdoor Rogier » 29 Mar 2016, 14:39

Sterker nog:
Eén van de vier 'helden van de Sloterkade' heeft zichzelf, nadat hij deze week een vrouw en een kind uit een zinkende auto redde, zaterdag wederom ingezet voor de goede zaak. Dit keer greep hij een fietsendief in de kraag.

Dat vertelt Ruben aan AT5. Hij dronk zaterdagmiddag met gezelschap een biertje in Café Bos in Amsterdam-Zuid. Binnengezeten zag het drietal hoe de fiets van één van de aanwezige mannen werd gestolen.

Zowel de rechtmatige eigenaar van de tweewieler als Ruben zette de achtervolging direct in. Algauw liet de dief de fiets vallen om vervolgens met vrij handen nog harder te rennen. Ruben bleef hem op de hielen. "Ik heb wel 600 meter achter hem aangehold, voordat ik hem eindelijk kon grijpen," zegt hij tegen de stadszender.

De fietsendief werd direct aangehouden door gealarmeerde agenten. Ruben zelf is niet zo onder de indruk van zijn tweede heldendaad deze week. "Het is mooi. Maar nu moet het maar eens ophouden."

Dinsdag wist Ruben samen met drie anderen door snel te handelen een vrouw en een kind te redden uit een te water geraakte auto.

Bron: http://www.parool.nl/amsterdam/-held-van-sloterkade-houdt-ook-fietsendief-aan~a4244304/
HONI SOIT QUI MAL Y PENSE


Terug naar “Eerepenning voor Menschlievend Hulpbetoon”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast