Eerhart, M.R.

Gebruikersavatar
Wilco Ver.
Berichten: 190
Lid geworden op: 12 Aug 2008, 08:21
Locatie: Bemmel
Contact:

Eerhart, M.R.

Berichtdoor Wilco Ver. » 15 Jan 2011, 16:58

Eerhart, M.R., Korporaal der Mariniers

"Zijn moedig en beleidvol optreden onder vijandelijk vuur waardoor hij zich heeft onderscheiden en daarmee het belang van het Koninkrijk heeft gediend.
Op 21 februari 2008 maakte korporaal Eerhart als opvolgend teamleider van een "Operational Mentor and Liaison Team" deel uit van een Afghaanse legerpatrouille in de omgeving van Kakarak. Doel van de patrouille was om de eventueel aanwezig vijand te ontdekken en te bestrijden en wapenopslagplaatsen te ontmantelen. Weldra stuitte de patrouille op de vijand en brak er een hevig vuurgevecht uit, waarbij de vijand duidelijk in het voordeel was. Vanwege het hevige vijandelijke vuur raakte in de voorste eenheid een Afghaanse militair gewond en kon de eenheid zich niet meer verplaatsen.
Korporaal Eerhart toonde zich initiatiefrijk en moedig door de leiding te nemen over twintig Afghaanse militairen om met hen de voorste eenheid te ondersteunen. Doordat de patrouille de vijand onder vuur nam, kon de gewond geraakte militair worden geëvacueerd en kon de eenheid wegkomen uit haar benarde positie. Hoewel hij zelf vanuit meerdere kanten onder vuur werd genomen, droeg korporaal Eerhart met een mitrailleur van een Afghaanse militair eigenhandig bij aan het dekkingsvuur van de patrouille.
Tijdens veel andere vuurgevechten met de vijand toonde hij steeds overwogen leiderschap, goed inititatief en fysieke en morele moed. Mede door het optreden van korporaal Eerhart zijn verdere verliezen aan eigen zijde voorkomen en is de vijand verdere toegang tot het gebied ontzegd."

Terug naar “Kruis van Verdienste”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten