Pickhard, D

Gebruikersavatar
Wilco Ver.
Berichten: 190
Lid geworden op: 12 Aug 2008, 08:21
Locatie: Bemmel
Contact:

Pickhard, D

Berichtdoor Wilco Ver. » 15 Jan 2011, 16:55

Pickhard, Dennis, Eerste-luitenant van de Koninklijke Luchtmacht
K.B. 14 april 2010

"Zijn moedig en beleidvol optreden onder vijandelijk vuur waardoor hij zich heeft onderscheiden en daarmee het belang van het Koninkrijk heeft gediend.
Op 20 augustus 2007 was luitenant Pickhard van de Explosieven Opruimingsdienst toegevoegd aan een gemotoriseerde patrouille in de omgeving van Chora in Afghanistan. De eenheid liep in een hinderlaag en kwam onder hevig vijandelijk vuur te liggen. Hierbij werd een pantservoertuig uitgeschakeld door een vijandelijke granaat. Op eigen initiatief belsoten luitenant Pickhard en adjudant Martens poolshoogte te gaan nemen bij het getroffen voertuig.
Om hun collega's te bereiken, verlieten zij hun veilige Bushmaster en trotseerden hevig vijandelijk vuur. Ze troffen achter het voertuig twee gewonde collega's aan en brachten hen onder vijandelijk vuur in veiligheid. Daarna stelden ze zich opnieuw bloot aan hevig vijandelijk vuur om bij het uitgeschakelde pantservoertuig een derde gewonde collega op de halen. Ook hem wisten zij ni veiligheid te brengen.
Luitenant Pickhard heeft hiermee samen met adjudant Martens het leven gered van dire gewonde collega's."

Terug naar “Kruis van Verdienste”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast