Hol, Bas

Gebruikersavatar
Wilco Ver.
Berichten: 190
Lid geworden op: 12 Aug 2008, 08:21
Locatie: Bemmel
Contact:

Hol, Bas

Berichtdoor Wilco Ver. » 15 Jan 2011, 16:54

Hol, Bas, Korporaal van het Wapen der Genie
KB 14 april 2010

"Zijn moedig en beleidvol optreden onder vijandelijk vuur waardoor hij zich heeft onderscheiden en daarmee het belang van het Koninkrijk heeft gediend.
Korporaal hol nam op 19 januari 2007 deel aan een pelotonspatrouille nabij Sorkh Morgab te Afghanistan. De patrouillerende eenheid werd getroffen door een zelfmoordaanslag met een autobom. Het voertuig van de groep van korporaal Weijers werd hierbij uitgeschakeld en meerder emilitairen van de patrouille raakten gewond, onder wie de groepscommandant. Korporaal Hol heeft onder vijandelijk vuur de bescherming van het pantservoertuig verlaten om onder gericht vijandelijk vuur de gewond geraakte boordschutter van het voertuig te verzorgen. Daarna heeft hij het beschadigde boordwapen hersteld om hiermee de vijand onder vuur te nemen. Door dit dekkingsvuur waren anderen in staat om de gewonden te verzamelen en te verzorgen. Mede door de inspanningen van korporaal Hol werd een voorgenomen noodvernietiging van het geraakte voertuig voorkomen. Hij wist tijdens het nog lopende vuurgevecht het voertuig weer aan de praat te krijgen. De getroffen groep heeft zich vervolgens met steun van de rest van de patrouille, met het voertuig, uit het nog steeds lopende vuurgevecht weten los te vechten.
Door het moedig en beleidvol optreden van korporaal Hol is voorkomen dat er nog mee slachtoffers zijn gevallen bij de eenheid."

Terug naar “Kruis van Verdienste”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast