Onnen, M.

Gebruikersavatar
Wilco Ver.
Berichten: 190
Lid geworden op: 12 Aug 2008, 08:21
Locatie: Bemmel
Contact:

Onnen, M.

Berichtdoor Wilco Ver. » 15 Jan 2011, 17:08

Onnen, M Eerste-luitenant van het Wapen der Artillerie
K.B. 24 november 1950

"Heeft zich door moedig optreden tegenover de vijand onderscheiden door zijn optreden tegen vijandelijke benden in de periode van juli 1947 tot juli 1949.
In het bijzonder door als batterijcommandant van een batterij lichte luchtdoelartillerie, waar het personeel onder meer werd ingezet voor het bewaken van de tot de Militaire Luchtvaart van het K.N.I.L. behorende vliegbases Kalidjati, Tjililitan, Maguwo en Maospati, blijk te geven van zeer goede aanvoerdereigenschappen, door tijdens deze periode met zijn troep voortdurend een intensieve patrouillegang te onderhouden, welkie voor kwaadwilligen grote verliezen aan personeel en materieel opleverde en waardoor tevens herhaaldelijk belangirjke militaire gegevens werden verkregen.
Door dit beleidvol optreden te bereiken dat de aan zijn onderdeel toevertrouwde bewakingsobjecten voor sabotage en vijandelijke aanvallen bleven gevrijwaard en de vele door hem uitgevoerde acties met uiterst geringe verliezen aan eigen zijde tot een succesvol einde konden worden gebracht."

Terug naar “Bronzen Kruis”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast