Ben, ?

Gebruikersavatar
Wilco Ver.
Berichten: 190
Lid geworden op: 12 Aug 2008, 08:21
Locatie: Bemmel
Contact:

Ben, ?

Berichtdoor Wilco Ver. » 15 Jan 2011, 17:02

Ben, ? Korporaal der eerste klasse van het Wapen de Infanterie
K.B. 14 april 2010

"Zijn moedig en beleidvol optreden tijdens een vijandelijk vuurgevecht waardoor hij zich heeft onderscheiden en daarmee het belang van het Koninkrijk heeft gediend.
Korporaal Ben maakte in 2007 als speciale operator, tevens medisch specialist, deel uit van één van de 4 ploegen van de Special Task Force Unit Viper in Afghanistan. Op 18 juni 2007 ging de ploeg van de korporaal Ben de door de vijand beheerste Baluchi-vallei in. Op dat moment was de Nederlandse Battlegroup in Chora in een zwaar gevecht verwikkeld met de vijand. De ploegen van Viper moesten de Baluchi-vallei in trekken en de voorbereide vijand aanvallen. Deze operatie, met de codenaam Nahrin, zou de vijand dwingen om troepen in te zetten tegen de Viper-ploegen en daarmee de vijandelijke aanval op de Nederlandse eenheden in Chora afzwakken.
Tijdens een verkenning, samen met een ander ploeglid op een bedreigde flank, liep de ploeg van korporaal Ben in een hinderlaag. Hierbij raakte de ploegcommandant gewond. Korporaal Ben verplaatste zich onder gericht vijandelijk vuur naar de gewonde ploegcommandant om hem bij te staan. Daarna hervatte hij met één van zijn ploeggenoten de verkenning waarbij zij wederom in een zwaar vuurgevecht verwikkeld raakten. Mede door hun initiatief en durf wisten zij veilig uit het vijandelijk gebied weg te komen.
Met zijn optreden heeft korporaal Ben zijn eigen belang en veiligheid ondergeschikt gemaakt aan de belangen van anderen, wat getuigt van een hoge morele moed en opofferingsgezindheid."

Terug naar “Bronzen Kruis”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast