Fred, ?

Gebruikersavatar
Wilco Ver.
Berichten: 190
Lid geworden op: 12 Aug 2008, 08:21
Locatie: Bemmel
Contact:

Fred, ?

Berichtdoor Wilco Ver. » 15 Jan 2011, 17:01

Fred,?, Sergeant van de Mariniers
K.B. 14 april 2010

"Zijn moedig en beleidvol optreden tegenover de vijand waardoor hij zihc heeft onderscheiden en daarmee het belang van het Koninkrijk heeft gediend.
Sergeant Fred maakte in 2007 deel uit van 1 van de 4 ploegen van de Special Task Force Unit Viper in Afghanistan. Op 18 juni 2007 ging de ploeg van sergeant Fred de door de vijand beheerste Baluchi-vallei in. Op dat moment was de Nederlandse Battlegroup in Chora in een zwaar gevecht gewikkeld met de vijand. De ploegen van Vijper moesten de Baluchi-vallei in trekken en de voorbereide vijand aanvallen. Deze operatie, met de codenaam Nahrin, zou de vijand dwingen om troepen in te zetten tegen de Viper-ploegen en zou daarmee de vijandelijke aanval op de Nederlandse eenheden in Chora afzwakken.
Onder hevig vijandelijk vuur heeft sergeant Fred blijk gegeven van morele moed en beleidvol handelen door als leidinggevende voorop te gaan in de aanval van zijn team. Toen de ploeg in een hinderlaag liep heeft hij op eigeninitiatief met zijn team een alternatieve opstelling ingenomen. Vanuit deze opstelling heeft hij met gericht vuur op de vijand de condities gecreëerd waardoor de rest van de ploeg uit de hinderlaag kon ontsnappen.
Sergeant Fred heeft aanzienlijk meer gedaan dan op grond van zijn rang verwacht mocht worden. Bij zijn optredens maakte hij steeds zijn eigen belang en veiligheid ondergeschikt aan de belangen van zijn mensen, andere eenheden en de Afghaanse bevolking."

Terug naar “Bronzen Kruis”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast