Sander, ?

Gebruikersavatar
Wilco Ver.
Berichten: 190
Lid geworden op: 12 Aug 2008, 08:21
Locatie: Bemmel
Contact:

Sander, ?

Berichtdoor Wilco Ver. » 15 Jan 2011, 16:58

Sander, ?, Kapitein Wapen der Infanterie; Uitreiking 14 april 2010

"Zijn moedig en beleidvol optreden tegenover de vijand waardoor hij zich heeft onderscheiden en daarmee het belang van het Koninkrijk heeft gediend.
Kapitein Sander gaf in 2007 direct leiding aan één van de vier ploegen van de "Special Task Force Unit Viper" in Afghanistan. Op 18 juni 2007 was de ploeg van kapitein Sander op weg terug van een operatie in de door de vijand beheerste Baluchi-vallei. Op dat moment was de Nederlandse battle group in Chora in een zwaar gevecht gewikkeld met de vijand. De ploegen van Viper moesten wederom de Baluchi-vallei intrekken en de intussen voorbereidde vijand aanvallen. Deze operatie, met de codenaam Nahrin, zou de vijand dwingen om troepen in te zetten tegen de Viper-ploegen en zou daarmee de vijandelijke aanval op de Nederlandse eenheden in Chora afzwakken. Kapitein Sander heeft de aanvallen op de vijandelijke posities persoonlijk geleid en is daarbij zelf licht gewond geraakt. Door zijn doortastend en voorbeeldig optreden heeft hij er in grote mate toe bijgedragen dat de hele eenheid zonder noemenswaardige verliezen uit de actie is gekomen en het gewenste effect voor Chora weten te realiseren.
Door zijn tactisch inzicht tijdens operatie Derapet in de Tangi-vallei voorkwam kapitein Sander op 16 juli 2007 dat één van zijn voertuigen op een geïmproviseerd explosief reed. Hij leidde vervolgens onder direct vijandelijk vuur de eenheid uit het daaropvolgende vuurgevecht. Daarna ondersteunde hij met zijn eenheid een andere Viper-ploeg, zodat deze ploeg uit een hinderlaag kon wegkomen.
Bij zijn optredens maakte kapitein Sanders steeds zijn eigen belang en veiligheid ondergeschikt aan de belangen van zijn mensen, andere eenheden en de Afghaanse bevolking."

Terug naar “Bronzen Kruis”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten