Willems, Dominique

Gebruikersavatar
Wilco Ver.
Berichten: 190
Lid geworden op: 12 Aug 2008, 08:21
Locatie: Bemmel
Contact:

Willems, Dominique

Berichtdoor Wilco Ver. » 15 Jan 2011, 16:56

Willems, Dominique, Korporaal van de Mariniers
K.B. 14 april 2010


"Zijn moedig en beleidvol optreden tegenover de vijand waardoor hij zich heeft onderscheiden en daarmee het beland van het Koninkrijk heeft gediend.
Op 16 juli 2008 maakte de toenmalig tijdelijk korporaal Wilems deel uit van een "Operationeel Mentor and Liaison Team". Op die dag begeleidde hij een geweergroep van het Afghaanse nationale leger tijdens een patrouille in de Baluchi-vallei. Hij liep hierbij voorop. Toen de geweergroep onder direct vijandelijk vuur kwam te liggen, bracht de korporaal Willems de eenheid op eigen initiatief op linie. Hierdoor konden zij effectief terugvuren op de vijand. Terwijl dit vuurgevecht nog gaande was, bemekrte korporaal Willems een ophanden zijnde aanval op de flank van zijn eenheid. Op die cruciale momenten van de strijd was er geen contact mogelijk met zijn eenheidscommandant voor het ontvangen van directe orders.
Korporaal Willems ontplooide hierop wederom op eigen initiatief door onder direct vijandelijk vuur drie Afghaanse militairen op een nieuwe positie te plaatsen. Hierdoor werd de aanval in de flank afgeslagen en een dreigende omsingeling voorkomen. Om de rest van de eenheid verder aan te sturen en het contact met zijn eenheidscommandant te herstellen, is Korporaal Willems weer teruggekeerd naar zijn uitgangspositie. Hiervoor moest hij twintig meter open terrein oversteken en vijandelijk vuur trotseren.
Door het getoonde leiderschap, zijnmoed en tactisch inzicht, heeft korporaal Willems verliezen aan eigen zijde weten te voorkomen en het vertrouwen van het Afghaanse leger in de coalitiegenoten bevestigd en verdiept."

Terug naar “Bronzen Kruis”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast