Gijs ?

Gebruikersavatar
Wilco Ver.
Berichten: 190
Lid geworden op: 12 Aug 2008, 08:21
Locatie: Bemmel
Contact:

Gijs ?

Berichtdoor Wilco Ver. » 18 Mar 2012, 15:19

Gijs ?; Eerste luitenant van het wapen der infanterie, Korps Commandotroepen
KB 7 oktober 2009

"In 2006 heeft eerste luitenant Gijs in voorbereiding en uitvoering van opdrachten in vijandelijk beheerste gebieden, uiterst professioneel opgetreden. Dit deed hij naast zijn functie als ploegcommandant, als Tactical Air Controller en Forward Air Controller. Door zijn grondige voorbereiding, excellente leiderschap en moedig optreden heeft de luitenant Gijs gedurende vele intensieve gevechtsacties en veelal vijandelijke vuur, telkens kans gezien de vijand effectief te bestrijden.
Tijdens een van de gevechtsacties wist hij, ondanks het intense, directe vijandelijk vuur dat op zijn posities werd afgegeven, door zijn wijze van handelen het gevecht in zijn voordeel te beslechten. Zijn optreden droeg ertoe bij dat de vijandelijke invloed in het operatiegebied zodanig werd verminderd dat coalitiegenoten zich voortaan ongehinderd konden verplaatsen. Voorts heeft luitenant Gijs tijdens een grootschalig gevecht tussen Taliban en een coalitiemacht, deze coalitiemacht door effectieve aansturing van zijn eenheid, doeltreffend ondersteund."

Gebruikersavatar
René
Berichten: 603
Lid geworden op: 25 Apr 2009, 10:45

Re: Gijs ?

Berichtdoor René » 18 Mar 2012, 17:00

Of twee officieren met dezelfde voornaam hebben exact hetzelfde te horen gekregen bij de uitreiking van de Bronzen Leeuw, of dit is dezelfde Gijs die in deze zelfde string al genoemd wordt :-)
“Un soldat long et dur combat pour un morceau de ruban de couleur” (Napoleon Bonaparte)


Terug naar “Bronzen Leeuw”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast