Ereteken voor Verdienste in goud voor Ltgen bd De Veer

Gebruikersavatar
René
Berichten: 603
Lid geworden op: 25 Apr 2009, 10:45

Ereteken voor Verdienste in goud voor Ltgen bd De Veer

Berichtdoor René » 07 Apr 2018, 10:03

Voormalig Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht en Inspecteur der Veteranen luitenant-generaal b.d. Cees de Veer is vrijdag 6 april onderscheiden met het Ereteken voor Verdienste in goud. Minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten speldde hem de versierselen op na de opening van het nieuwe onderkomen van het Vfonds in Utrecht.

De Veer was tot 18 februari vicevoorzitter van het fonds dat zich richt op erkenning voor en waardering van veteranen en andere geüniformeerden. Bijleveld stelde dat De Veer veel heeft betekend voor veteranen. Na zijn carrière bij Defensie zette hij zijn ervaring in bij het Vfonds en het ABP. "Mede dankzij u kwam de Veteranenwet tot stand, een ongelofelijk belangrijke mijlpaal in de zorg voor onze veteranen. Via uw rol bij het ABP heeft u ook veel kunnen doen voor veteranen op het gebied van schuldhulpverlening. Voor deze merites verdient u erkenning", aldus Bijleveld.

'De Veer heeft blijk gegeven van 'de bewonderenswaardige inzet', 'niet aflatende toewijding en met veel doorzettingsvermogen', staat in de motivering van de toekenning. 'Luitenant-generaal de Veer b.d. heeft zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk gemaakt voor de krijgsmacht en de veteranenzorg.'


Bron: https://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2018/04/06/ereteken-in-goud-voor-oud-igk-cees-de-veer
“Un soldat long et dur combat pour un morceau de ruban de couleur” (Napoleon Bonaparte)

Terug naar “Overige eretekens voor dapperheid en verdienste”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast