Ereteken voor Verdienste van Buitenlandse Zaken voor CDS

Gebruikersavatar
René
Berichten: 528
Lid geworden op: 25 Apr 2009, 10:45

Ereteken voor Verdienste van Buitenlandse Zaken voor CDS

Berichtdoor René » 13 Sep 2017, 15:06

Commandant der Strijdkrachten Generaal Middendorp is door Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders onderscheiden met het Ereteken voor Verdienste van Buitenlandse Zaken in goud.

Generaal Middendorp ontvangt de onderscheiding voor zijn internationale inzet voor Nederland.


Bron: https://twitter.com/MinBZ/status/907937890004602880
“Un soldat long et dur combat pour un morceau de ruban de couleur” (Napoleon Bonaparte)

Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 700
Lid geworden op: 09 Nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

Hoogste militair krijgt ereteken voor rol als bruggenbouwer

Berichtdoor Alex » 20 Sep 2017, 14:00

"Tom is een bruggenbouwer. Hij handelt vanuit de overtuiging dat de sleutel tot succes in samenwerking ligt. We zijn hem dankbaar, zeker in deze tijd." Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken bedankte Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp gisteren voor zijn inzet in de afgelopen jaren. Hij overhandigde Nederlands hoogste militair het Ereteken voor Verdienste van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Goud.
foto-1.jpg

Treffend was dat Middendorp de onderscheiding kreeg tijdens de Comprehensive Perspectives Meeting on Libya. Een initiatief van Middendorp dat draaide om samenwerken en bruggen bouwen. Zo'n 60 experts bespraken in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag de problematische situatie in Libië. Denk aan bedrijven en organisaties als Clingendael, Cordaid en Pax die samen met diplomaten en ambtenaren naar antwoorden zochten op vragen als: wat zouden we moeten doen in Libië? Hoe? En met wie?
Generaal Middendorp: "Een flexibel netwerk om antwoorden te vinden op conflicten werkt het best. Denk aan een groep experts waarvan de samenstelling afhangt van het conflict. Dat proberen we nu ook. Het doel is het verbeteren van ons begrip van de situatie in Libië én het verkennen van samenwerkingsmogelijkheden. Hopelijk resulteert dit weer in nieuwe netwerken en nieuwe creatieve ideeën."
"Achter iedere vertegenwoordiger zat een groot eigen netwerk met veel inzicht in de problematiek van dat land", zei hij na afloop. "Een divers gezelschap met een gedeeld belang, namelijk stabiliteit in Libië. Niemand kan een volledige oplossing in Libië bieden, maar allen kunnen we wel een onderdeel van de oplossing zijn. De huidige conflicten vragen nu eenmaal om meer dan alleen militaire antwoorden. Het is zaak de krachten te bundelen en daar is vandaag een goede basis voor gelegd."

Bron: https://www.defensie.nl/actueel/nieuws/ ... ggenbouwer
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe


Terug naar “Overige eretekens voor dapperheid en verdienste”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast