Knigts of Orange - Orders of the Netherlands

Gebruikersavatar
Ed van Engeland
Moderator
Berichten: 625
Lid geworden op: 09 Sep 2008, 14:47
Locatie: Friesland

Knigts of Orange - Orders of the Netherlands

Berichtdoor Ed van Engeland » 11 Sep 2015, 08:56

Eerder dit jaar verscheen het standaardwerk: "Knights of Orange - Orders of the Netherland", een must voor iedere liefhebber van ridderorden en onderscheidingen. Het boek telt 402 pagina's kunstdrukpapier, is softcover gebonden en geschreven in de Engelse taal.

Dit zeer wel verzorgde boekwerk in A4 formaat bevat 362 afbeeldingen en kleurenfoto's, de meeste foto's zijn in groot formaat en tonen gedetailleerde afbeeldingen van alle behandelde onderscheidingstekens en medailles, batons, draaginsignes, miniaturen, dragers van onderscheidingen, oorkondes en diploma's en veel meer. Het boek omvat de volgende inhoud: - een beknopt overzicht van de geschiedenis van het Koninkrijk der Nederlanden; - een korte levensbeschrijvingen van koning Willem I en koningin Wilhelmina; elke ridderorde wordt uitgebreid besproken in één hoofdstuk, de hoofdstukindeling is als volgt: - Militaire Willemsorde (inclusief de Eresabel), - Orde van de Nederlandse Leeuw, - Orde van Oranje-Nassau, - Orde van de Gouden Leeuw van Nassau, - Huisorde van Oranje-Nassau, - Orde van de Gouden Ark.
Voorts: biografische informatie van ordedragers en bijlagen, met een zeer uitgebreid overzicht van zilvermerken en meestertekens van medailleurs, cassettes en opbergdozen voor ridderorden, statistische gegevens.

Aan het boek is onder meer meegewerkt door: De Kanselarij der Huisorden van Oranje, Koninklijk Huisarchief, Kanselarij der Nederlandse Orden, Museum van de Kanselarij der Nederlandse Orden / Nationaal Museum Paleis Het Loo en vele anderen.

De Finse schrijver, Antti Ruokonen, publiceerde eerder boeken over Roemeense ridderorden, Belgische ridderorden en Luxemburgse ridderorden.

Ik heb de exclusieve verkoop voor Nederland, dit boek is niet via de boekhandel verkrijgbaar. De prijs bedraagt 100 euro, inclusief aangetekende verzending binnen Nederland. Voor verzending buiten Nederland wordt de prijs apart berekend.
Bijlagen
1.jpg
2-30.jpg
3-30.jpg
4-30.jpg
6-30.jpg
7-30.jpg
8-30.jpg
9-30.jpg
10-30.jpg
- sic Gloria transit Mundi -

Terug naar “Boeken en artikelen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast