Wereld in Oorlog #14

Anne-Marieke
Berichten: 3
Lid geworden op: 06 Jan 2009, 15:23

Wereld in Oorlog #14

Berichtdoor Anne-Marieke » 07 Okt 2009, 13:59

In Wereld in Oorlog #14 aandacht voor:

De berging van een Messerschmitt
Nog steeds worden er met zeer grote regelmaat, bijna 65 jaar naar het einde van WO2, vondsten gedaan van wapentuig. Het gaat daarbij vaak om scherpe munitie, niet ontpofte bommen en mijnen en ander ‘klein’materiaal’. Maar soms wordt er een grote vondst gedaan. Dat was in 2002 het geval in Eefde in Gelderland. Karl Lusink van de Aircraft Research Group Achterhoek (ARGA) vertelt in het artikel De berging van een Messerschmitt 109 hoe men daarbij te werk ging.

Lijk in de Adolf Hitler-straat
In de Adolf Hitler Straße ligt het lijk van SS Obersturmbannführer Johan Bastiaan van Heutsz junior. Tijdens de laatste stuiptrekkingen van het Derde Rijk vindt deze zoon van de bekende generaal Van Heutsz op 28 april 1945 in het Beierse dorpje Planegg zijn roemloos einde. Terwijl Van Heutsz senior, ‘de held van Atjeh’, bij zijn dood in 1924 een heldenstatus kreeg, is het oorlogsverleden van Van Heutsz junior SS pikzwart. Dit artikel vertelt de geschiedenis van de duistere teloorgang van dokter in de tropengeneeskunde J.B. van Heutsz, zoon van Neerlands beroemdste generaal.

Ostspende 1941 – 1943
Wie met zoekmachines op internet zoekt naar de term ‘Ostspende’ vindt geen andere verwijzingen dan naar het Bundesarchiv in Berlijn. De ‘Ostspende’, een opmerkelijk project van Joseph Goebbels, had tot doel radiotoestellen ter beschikking te stellen aan de Duitse manschappen aan het Oostfront om daarmee naar de radio-uitzendingen uit het moederland te kunnen luisteren. Auteur Gidi Verheijen vertelt in het artikel Ostspende 1941 – 1943 hoe Nederland mee- en tegenwerkte.

En verder…
In Wereld in Oorlog #14 schrijft Tomas Ross het tweede deel van zijn Oorlogsmysterie over de Stadhoudersbrief. Verder in deze WIO uiteraard Korte berichten plus Agenda en natuurlijk Frontberichten over de nieuwste DVD’s en boeken.
Dit en nog veel meer leest u in Wereld in Oorlog # 14!

Abonnees ontvangen unieke DVD!
Exclusief voor onze abonnees is er opnieuw een geweldige DVD! Deze keer is dat Panzerjäger im Fronteinsatz met veel onbekend materiaal (vaak zelfs in kleur!) over de hevige tankoorlog in onder andere Rusland.

Nog geen abonnee?
Ga dan snel naar http://www.bladenbox.nl of bel 0900 – 226 52 63. Een jaarabonnement (6 nummers en 6 DVD’s) kost slechts € 50,-. Bovendien ontvangen nieuwe abonnees als welkomstgeschenk de 5-DVD box The War (t.w.v. € 39,95).
Deze aanbieding geldt tot 1 januari 2010.

De volgende Wereld in Oorlog (met o.a. artikelen over Nijmegen 1944 en het Verdwenen Bataljon) verschijnt dinsdag 15 december a.s.

Meer informatie: http://www.wereldinoorlog.nl
Bijlagen
Cover-WIO-14-LR.jpg
Cover-WIO-14-LR.jpg (18.54 KiB) 5756 keer bekeken

Terug naar “Boeken en artikelen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast