Wereld in Oorlog #12

Anne-Marieke
Berichten: 3
Lid geworden op: 06 Jan 2009, 15:23

Wereld in Oorlog #12

Berichtdoor Anne-Marieke » 04 Jun 2009, 16:46

Vanaf dinsdag 9 juni ligt de nieuwe Wereld in Oorlog in de winkel! In deze twaalfde editie aandacht voor:

EXCLUSIEF: De stadhoudersbrief bestaat!
Het grootste mysterie in het leven van Prins Bernhard is de omstreden stadhoudersbrief van de Prins aan Adolf Hitler. De stadhoudersbrief van 24 april 1942 bevatte een voorstel dat Prins Bernhard stadhouder van Nederland zou worden in een door de Duitsers ontruimd Nederland. Het Derde Rijk zou nog wel Nederland tot haar invloedsfeer rekenen, maar de Oranjes konden er uit naam van Hitler de macht uitoefenen.
In de na-oorlogse jaren kwam telkens die zogenaamde stadhoudersbrief ter sprake. Bernhard zelf heeft tot aan zijn dood het bestaan van de stadhoudersbrief ontkend.
In het artikel De stadhoudersbrief: Het geheim van het Vaticaan, voert onderzoeksjournalist Ton Biesemaat (1957) het overtuigende bewijsmateriaal aan dat het bestaan van de stadhoudersbrief onderbouwt. Vier geheim agenten speelden een belangrijke rol in het mysterie. Eén van hen onthult dat hij de stadhoudersbrief in handen heeft gehad en waar de brief zich nu bevindt…

Het beleg van Kut-Al-Amara
Niet alleen in Europa laaiden de gevechten tijdens de eerste wereldoorlog hoog op, ook op het Arabisch continent ging het er bij wijlen hard aan toe. Het Brits-Indische leger kwam er oog in oog te staan met strijdkrachten van het Turkse regime die het gebied al sinds de 17e eeuw controleerden. Rond het plaatsje Kut-Al-Amara ontstond een bitsige strijd die uitmondde in een zenuwslopende wedloop tegen de tijd.

D-Day aan het Amerikaanse thuisfront
Pieter Schelbaum schreef speciaal voor Wereld in oorlog het artikel D-Day aan het thuisfront. Op 6 juni 1944 zetten meer dan 130.000 voornamelijk Amerikaanse, Britse en Canadese manschappen voet op de kust van Normandië. Voor het bezette Europa waren de landingen in Normandië een heugelijke gebeurtenis. Voor de Amerikanen aan het thuisfront zorgde het nieuws echter voor gemengde gevoelens…

En verder…
Het langverwachte artikel Het lievelingsboek van Adolf Hitler door boekendeskundige Martijn Steenbergen. Dit tweede deel gaat over de grote inspiratiebron van Hitler, Thomas Caryle. Verder in deze Wereld in Oorlog Tomas Ross’ Oorlogsmysteries, de Agenda en natuurlijk Frontberichten met daarin de nieuwste boeken en DVD’s.
Dit en nog veel meer leest in Wereld in Oorlog #12!

Abonnees ontvangen unieke DVD!
Alleen abonnees ontvangen bij deze twaalfde editie de exclusieve DVD Burma, the forgotten war, een 60 minuten durende BBC-documentaire waarin journalist Charles Wheeler naar Birma reist en praat met veteranen van beide kanten.

Nog geen abonnee?
Ga dan snel naar bladenbox of bel 0900 – 226 52 63. Een jaarabonnement (6 nummers en 6 DVD’s) kost slechts € 50,-. Bovendien ontvangen nieuwe abonnees als welkomstgeschenk de dvd box The War. Deze aanbieding geldt tot 1 oktober 2009.

De volgende Wereld in Oorlog verschijnt dinsdag 18 augustus a.s.[/b]
Bijlagen
Cover WIO12 web.jpg
Cover WIO12 web.jpg (16.63 KiB) 5602 keer bekeken

Terug naar “Boeken en artikelen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast